Μάρα Σακκά

Μάρα Σακκά

Πιάνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Ελληνικό Ωδείο. Το 2002 απέκτησε το Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και A’ Βραβείο με καθηγήτρια τη Μερόπη Κολλάρου. Παράλληλα, σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στην τάξη του Μηνά Ι. Αλεξιάδη και παρακολούθησε μαθήματα στις τάξεις των Ιωσήφ Παπαδάτου και Παναγιώτη Αδάμ. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο από όπου αποφοίτησε το 2004 με τον τίτλο Master of Arts in Music Performance, έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στο τμήμα (with Distinction). Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές ολοκλήρωσε και τις σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αντικείμενο τη Διοικητική Επιστήμη.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα master-classes, μεταξύ των οποίων με τους Rudolf Jansen, Anne Øland, Yonty Solomon, MartinoTirimo, Κυπριανό Κατσαρή, Péter Nagy, Robert Taub και Δόμνα Ευνουχίδου. Έχει πάρει μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αισθητικής της μουσικής και μουσικής ανάλυσης, καθώς και πλήθος διαλέξεων σημαντικών καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως των Paul Badura-Sκoda, Nicolas Kynaston κ.ά. Έχει στο ενεργητικό της ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα (Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ελληνικό Ωδείο,  Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Παλλάς κ.α.)  και στο Λονδίνο (St Andrew's Church και Coombehurst Studio).

Κατά την περίοδο 2007-2008 εργάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ από το 2005 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (Παράρτημα Γλυφάδας).