Γιώργος Γεωργιάδης

Γιώργος Γεωργιάδης

Hλεκτρικό και ακουστικό μπάσο

Γεννήθηκε στήν Αθήνα το 1969. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές του το στο ηλεκτρικό μπάσσο με τον Γ. Φακανά το 1991 και συνέχισε το 1995 με μαθήματα κλασικού κοντραμπάσου με τον Τάκη Καπογιάννη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ορχήστρας, κοντραμπάσου (Bagovska, Mc Tyeer, Howard Davis) και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με τον Ν. Βελιώτη.
Σπούδασε επίσης ηλεκτρικό μπάσο στο London College of Music & Media, από όπου αποφοίτησε με άριστα.
Ξεκινά την επαγγελματική του πορεία στην ελληνική Jazz σκηνή και συνεργάζεται με γνωστά της ονόματα όπως οι Τ. Πατερέλης, Γ. Κοντραφούρης, Δ. Βασιλάκης, Δ. Καλαντζής, καθώς επίσης και με το συγκρότημα των ΙΑΣΙΣ, τον Ορφέα Περίδη, τον Haig Yazdjian, την Έλλη Πασπαλά και τον David Lynch.
Απο το 1997 είναι μέλος του συγκροτήματος του κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη και το 1998 ηχογράφούν το δίσκο 'NAIVA' (LYRA), ενω το 2004 το δίσκο 'PORTO ΚΑΥΙΟ' (LIBRA MUSIC). Το 2000 συμμετείχε στην ηχογράφηση του δίσκου του Γ. Πολυχρονάκου 'BLINK' (LEGEND).
Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο στις παραστάσεις 'Όρνιθες' (μουσική Δ. Παπαδημητρίου), 'Φοιτητές'(μουσική Γ. Στούπελ) και 'Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας' (μουσική Δ. Παπαδημητρίου καθώς και με τον Γ. Κιμούλη στο μιούζικαλ 'Δρ. Τζέκιλ & Μ. Χάιντ' (μουσική Γ. Στούπελ). Έχει επίσης συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών.
Το 2003 πήρε μέρος στο 3. Φεστιβαλ Jazz της Αθηνας, με τους Greek Warriors του Δ. Βασιλάκη, ενώ το 2004 συμμετείχε με διάφορα σχήματα στις εκδηλώσεις του Δήμου της Αθήνας ενόψει των Ολυμπιακώς Αγώνων.