Γιώργος Κρομμύδας

Γιώργος Κρομμύδας

ηλ. κιθάρα | Yamaha Popular Music School για κιθάρα

Ο Γιώργος Κρομμύδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.

Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και θεωρητικών στο ωδείο Παλλήνης με τον συνθέτη Παναγιώτη Κοντοέ.

Στη συνέχεια σπούδασε στο ωδείο Φίλιππος Νάκας τζαζ κιθάρα με το Γιώτη Σαμαρά, τζαζ αρμονία με το Γρηγόρη Μπάτση και το Δημήτρη Βασιλάκη και παρακολούθησε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας μαθήματα με έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους τζαζ κιθαρίστες τον Jesse Van Ruller.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Ανώτερα θεωρητικά με τον συνθέτη Ευάγγελο Κοκκόρη.

Είναι ιδρυτικό μέλος των HOT CLUB DE GRECE ένα σχήμα που αναβιώνει τη μουσική του Django Reinhard και έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους μουσικούς της jazz σκηνής όπως Γ. Κοντραφούρης, Τ. Πατερέλης, Δ. Καλαντζής, Γ. Λουκάτος, Ε. Σιαμαντά, M. Moreleon κ.α. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις ως session μουσικός.

Τον Ιούνιο του 2009 δημιούργησε το ORGAN TRIO, με τους Γιώργο Κοντραφούρη και Χρήστο Ασωνίτη. Hχογράφησε την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο “Jazzium”, σε δικές του συνθέσεις, η οποία κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2010 από την WARNER/EGE.

Ξεκίνησε να διδάσκει κιθάρα το 2003 στο Ωδείο Παλλήνης, ενώ από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται στο μοντέρνο τμήμα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Παράλληλα εξακολουθεί να εμφανίζεται συχνά σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ.