Κάρολος Μαυρογένης

Κάρολος Μαυρογένης

Jazz πιάνο | Θεωρητικά τομέα μοντέρνας μουσικής

Γεννημένος στην Αθήνα το 1975, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κλασικό Πιάνο σε ηλικία δώδεκα ετών με δασκάλα την πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, ενώ από το 1995 μαθήτευσε δίπλα στον Αυστριακό πιανίστα Max Hallecker. Με την καθοδήγησή του απέκτησε το Recital Certificate in Pianoforte του 'Guildhall School of Music and Drama' του Λονδίνου (1997), καθώς και το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί (2001).

Στη συνέχεια σπούδασε performance και composition στο Newcastle College της Βόρειας Αγγλίας αποκτώντας Bachelor of Music with First Class Honours: Jazz, Popular & Commercial Music (2004). Έχει παρακολουθήσει διάφορα Master classes μεταξύ των οποίων του Sting του Bill Frissell και του Paul Rutherford.

Έχει διδάξει στα τμήματα (ND): Popular Music, (HND): Music Theatre και (HND): Drama Studies του Newcastle College ως λέκτορας μουσικής και Musical Director. Έχει συμμετάσχει ως πιανίστας σε διάφορες Θεατρικές παραγωγές στο Newcastle. Μαζί τον κιθαρίστα Jamie McCredie και το Jazz Duo τους έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες σκηνές της Βόρειας Αγγλίας καθώς και στο BBC Radio (2003). Επίσης παρουσιάζοντας τις πρώτες του συνθέσεις, έχει δώσει σειρά συναυλιών στην Βόρεια Αγγλία με το Karolos Mavrogenis Quartet (2004).

Από τον Σεπτέμβριο του 2006 διδάσκει στον Τομέα Μοντέρνας Μουσικής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας Μοντέρνα Θεωρία και Jazz Αρμονία στα παραρτήματα Γλυφάδας, Πειραιά, Κηφισιάς και Αιγάλεω.