Μαρία Καραγεβρέκη - La Vita

Μαρία Καραγεβρέκη - La Vita

Μονωδία

Η Μαρία Καραγεβρέκη - La Vita σπούδασε φωνητική μουσική στην Ελλάδα με τους Φραγκίσκο Βουτσίνο και Αντώνη Καλαϊτζάκη και ηθοποιία με τον Θάνο Κωτσόπουλο. Μελέτησε θεωρητικά στο Ωδείο Athenaeum και στο Εθνικό Ωδείο με το Χάρη Ξανθουδάκη και πήρε δίπλωμα αρμονίας και αντίστιξης. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής. Εμφανίστηκε σε συναυλίες με έργα Ελλήνων συνθετών και συνεργάστηκε με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών για τη σειρά Millenium. Ηχογράφησε έργα με την ΕΡΑ καθώς και με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αρμενίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Από το 1993 εγκαταστάθηκε αρχικά στη Βοστώνη και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, όπου τελειοποίησε την τεχνική φωνής και ρεπερτορίου με διάσημους μαέστρους και δασκάλους φωνητικής, όπως οι Joan Dornemann (βοηθός του James Levine στη Metropolitan Opera), Denise Masse, Mario Vitale, Maria Farnworth και Jerry Brown. Παρακολούθησε επίσης master classes με τις Christa Ludwig και Joan Dornemann. Τραγούδησε σε παραστάσεις στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και σε διάφορες συναυλίες στη Βοστώνη, Νέα Υόρκη και στην Cremona της Ιταλίας.

Το 2005 επιστρέφει οριστικά στην Ελλάδα και από το εκπαιδευτικό έτος 2006-7 αναλαμβάνει την τάξη μονωδίας στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.