Ήβη Παπαθανασίου

Ήβη Παπαθανασίου

Βιολοντσέλο

Η Ήβη Παπαθανασίου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1971. Σπούδασε πιάνο και αρμονία στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας και αντίστιξη και φούγκα στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι διπλωματούχος βιολοντσέλου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης - τάξη Δ. Πάτρα. Συνέχισε τις σπουδές στο βιολοντσέλο στο Trinity College of Music του Λονδίνου, απ’ όπου απέκτησε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών με διάκριση και το Master in Performance and Related Studies (τάξη Derek Aviss). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Έχει πραγματοποιήσει σόλο εμφανίσεις και συναυλίες με διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και στην Πράγα ενώ κέρδισε τα πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς “Vera Kantrovitz 96” και της κατηγορίας εγχόρδων του διαγωνισμού “Angloczechoslovak Trust”.

Από τον Ιανουάριο 2000 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και από το 2004 διδάσκει τσέλο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.
 
Συνεργάζεται τακτικά με τον πιανίστα Κώστα Χάρδα, με τον οποίο βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό για έγχορδα και πιάνο Leonard Smith και εμφανίστηκαν σε συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.