Γιάννης Αρζιμάνογλου

Γιάννης Αρζιμάνογλου

Θεωρία - jazz αρμονία | Ear training

 
Ο Γιάννης Αρζιμάνογλου σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο με τους Max Hallecker και Γιάννη Παπαδόπουλο (πιάνο), Γιάννη Ιωαννίδη (φούγκα), Θόδωρο Αντωνίου (ατονική μουσική), Χάρη Ξανθουδάκη (αρμονία και σολφέζ). Στη συνέχεια απέκτησε το Bachelor in Music and Education από το London University (1982) και το 1987 πήρε το δίπλωμα Film Scoring από το Berklee College of Music στην Βοστώνη.

Από το 2006 διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας Jazz θεωρία, Αρμονία και Ear Training.

Είναι συνιδρυτής μαζί με τους Αντώνη Λαδόπουλο και Βασίλη Ρακόπουλο του Muse.gr, το οποίο έχει προωθήσει τη μουσική αλλά και την ανεξάρτητη μουσική δημιουργία μέσα από την δισκογραφική εταιρεία Muse.gr, καθώς και συνιδρυτής του musefestival.gr το οποίο έχει συμβάλει στην προβολή των σύγχρονων μουσικών ρευμάτων στην χώρα μας.
 
Γράφει την μουσική για τήν κινηματογραφική ταινία του σκηνοθέτη Περικλή Χούρσογλου 'Ο Διαχειριστής' – 2009 -

Γράφει την μουσική και στίχους για την θεατρική παράσταση/καμπαρέ 'Βαριετέ ' βασισμένη σε κείμενα του γερμανού κωμικού Κάρλ Βάλεντιν (σκηνοθεσία Θόδωρος Εσπίριτου) -2009 -

Δημιουργεί το 'Gagabunga Septet', βασισμένο σε δικές του συνθέσεις. Το σεπτέτο απαρτίζεται από Αργεντίνους, Κουβανέζους και Έλληνες μουσικούς και δίνουν συναυλίες στην Αθήνα και σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Ηχογραφεί την τρίτη δισκογραφική του δουλειά 'MovLatina' στο Sierra studio στην Αθήνα (κυκλοφορεί το 2011).

Δίδασκει σεμινάρια σε επίπεδο master degree με θέμα 'Η μουσική στον κινηματογράφο' στο 'University of Balears' και στο 'Instituto Europeo de la Empresa Audiovisual ' της Μαδρίτης. (1996-2001)

Οργανώνει για πρώτη φορά για τα ιστορικά της Mallorcas - Ισπανία και σε συνεργασία με το Δημαρχείο της Palma de Mallorca το Φεστιβάλ Jazz ' Amor al Arte ' (1996).

Το τραγούδι του 'Drigi - Drigi ' απο την πρώτη του δισκογραφική δουλειά 'Gagabunga' κερδίζει στους τελικούς της κατηγορίας Latin του ' John Lennon songwriting contest'(Νέα Υόρκη, 1999) και 'USA songwriting competition'. (2001)

Το κομμάτι του 'Primera Estrella' από την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά 'Tutti Jam Frutti' κερδίζει τον τίτλο 'Honorable Mention Award' στο διαγωνισμό 2006 'USA songwriting competition: - jazz category.

Στο Παρίσι (1990-1997) διδάσκει στο 'Ecoles des musiques' Jazz πιάνο, Θεωρία, Αρμονία, σύνθεση, song writing και Ear training.

Συγγράφει για το Ωδείο Pro-Art Musica (Ισπανία) εκπαιδευτικό υλικό για την εξάσκηση μαθητών στο ρυθμό, την αρμονία, τα ακόρντα, το ear training, sight reading, solfege, transcription κ.ά (1998-2001).

Γράφει επίσης τη μουσική για ταινίες μικρού μήκους και τηλεοπτική διαφήμιση για την Ισπανική τηλεόραση (1997-2001).

Το 2001 στο Παρίσι κυκλοφορεί την δεύτερη προσωπική του δουλειά 'Tutti Jam Frutti ' με το κουιντέτο 'Gagabunga' , ένα κράμα από jazz και Latin μελωδίες και ταπεραμέντο.

Συναυλίες με το κουιντέτο 'Gagabunga' σε δική του μουσική και στίχο στο Παρίσι, Μαδρίτη, Βαρκελώνη ( 1995-2006).

Κυκλοφορεί στο Παρίσι (1995) την πρώτη του δισκογραφική δουλειά 'Gagabunga'.

Στη Βοστώνη (1987-89) συνθέτει τη μουσική για τα θεατρικά έργα 'Αίαντας' του Σοφοκλή και 'Θυέστης' του Σενέκα(Harvard University Productions ). Γράφει επίσης τη μουσική για τις 'Δούλες ' του Jean Genet της Θεατρικής σκηνοθέτριας JoBorg Bonacci.