Μπέσσυ Διαγωμά

Μπέσσυ Διαγωμά

Κιθάρα

Η Μπέσσυ Διαγωμά ξεκινά μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 7 ετών ενώ λίγα χρόνια αργότερα γράφεται στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου από όπου το 1993 παίρνει το δίπλωμά της με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο που συνοδεύτηκε με την τιμητική διάκριση του Ωδείου το ‘Αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως’.
Την επόμενη χρονιά αποσπά ένα ακόμη Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας στην Αθήνα που διοργάνωσε ο Μουσικός Οίκος Φίλιππος Νάκας και είχε ως αποτέλεσμα το διορισμό της στο Ωδείο όπου διδάσκει ως τις μέρες μας.
Στα χρόνια που ακολούθησαν παρακολούθησε σεμινάρια και Master Classes δίπλα σε επώνυμους καλλιτέχνες (L. Brouwer M. Barrueco, O. Ghiglia, R. Dyens, D. Russell κ.ά), διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις τεχνικές της γνώσεις στο όργανο και αναπτύσσοντας συγχρόνως το μουσικό της αισθητήριο.
Η Μπέσσυ Διαγωμά έχει δώσει κατ’ επανάληψη ρεσιτάλ στις κυριότερες πόλεις της Ελλάδας, έχει ηχογραφήσει ένα προσωπικό CD με έργα Villa-Lobos, Piazzolla και Dyens, με την εταιρεία “ΑΡΚΥΣ”, ενώ συμμετείχε σε ένα δεύτερο CD με έργα Ελλήνων συνθετών σε παραγωγή του περιοδικού TAR.
Σήμερα και παράλληλα με τις σολιστικές της δραστηριότητες, η Μπέσσυ Διαγωμά διδάσκει στο Ωδείο ‘Φίλιππος Νάκας’, στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου.