Βίβιαν Ματσούκα

Βίβιαν Ματσούκα

Υποχρεωτικά θεωρητικά | Ειδικό αρμονίας

Γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της κατεύθυνσης Μουσικής Δημιουργίας - Σύνθεση και Μουσικές Επιστήμες του Ιονίου Πανεπιστημίου με τριμελή συμβουλευτική επιτροπή τους: Ιωσήφ Παπαδάτο (επιβλέπων), Χάρη Ξανθουδάκη και Χρήστο Σαμαρά. Σπούδασε Σύνθεση με τον Ιωσήφ Παπαδάτο (Ωδείο Φίλιππος Νάκας), Ανώτερα Θεωρητικά: Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα με τον Μάικ Ροζάκη (Εθνικό Ωδείο), Μονωδία με τη Δέσποινα Κάτσαρη (Ωδείο Γλυφάδας) και Πιάνο με τη Μυρτώ Μαυρίκου (Εθνικό Ωδείο). Παρακολούθησε κύκλους μουσικοπαιδαγωγικών μαθημάτων Orff και Kodály στην Αθήνα και στο Kechkemet, Ουγγαρίας (1993-1995). Είναι αριστούχος απόφοιτος και υπότροφος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. στο Π.Σ. «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό».

Έργα της έχουν εκτελεστεί στο πλαίσιο Μουσικές του 20ου & 21ου αιώνα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Μάρτιος 2006): «Bitterernst» για solo βιόλα και αφηγητή, βασισμένο στο ποίημα της Σαπφούς [ΠΡΟΣ ΑΤΘΙΔΑ;] ΣΑΠΦΩ (Berl. Klassikertexte P. 9722.2 + Lobel Sappfo p.79). Συνέθεσε μουσική για θέατρο για τις παραστάσεις: Δον Καμίλλο του Γκουαρέσκι σε διασκευή Σ. Πατατζή, Καλοκαίρι και μοναξιά του Τ. Ουίλλιαμς, Μονόπρακτα του Α. Τσέχοφ, Ο Έβρος απέναντι των Ρέππα-Παπαθανασίου, υπό την σκηνοθεσία του Πάνου Αναστασόπουλου. Το 2009 συμμετείχε στην καλλιτεχνική ομάδα «Κόκκινο» για την παράσταση Η Undine Φεύγει της Ingeborg Bachmann σε σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου, με πρωτότυπη μουσική για πιάνο και τρεις αφηγητές. Εργάζεται επί σειρά ετών ως καθηγήτρια υποχρεωτικών και ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (Κεντρικό Ωδείο Αθηνών: Ιπποκράτους & Παράρτημα Γλυφάδας: Ν. Ζέρβα), καθώς και στα διαπολιτισμικά σχολεία: St. Lawrence College & Green Hill International School. Διετέλεσε Σύμβουλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Καλλιτέχνες σε Δράση» της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal (2002-2004).

Είναι συνεργάτης και βοηθός της συγγραφέως και σκηνοθέτιδας Μαρίας Γυπαράκη, στο πλαίσιο παραγωγών όπερας στη Γαλλία και στην Ελλάδα.