Λάρα Λυμπεροπούλου

Λάρα Λυμπεροπούλου

Πιάνο | Μέθοδος Willems

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

1993 : Ανέλαβε τη σύνθεση και διεύθυνση των χορικών για την αρχαία ελληνική τραγωδία του Σοφοκλή Ηλέκτρα, που ανέβασε το Πανεπιστημιακό Θέατρο Στρασβούργου, Γαλλία.

1993-1997: Δίδαξε πιάνο και χορωδία στην αναγνωρισμένη από το κράτος Μουσική Σχολή Ecole de Musique de la montagne verte, στο Στρασβούργο.

1994-1997: Δίδαξε πιάνο, σολφέζ και χορωδία στην αναγνωρισμένη από το κράτος Μουσική Σχολή Ecole de Musique de Neudorf, στο Στρασβούργο.

1994- 1996: Ανέλαβε την οργάνωση και διεύθυνση της χορωδίας στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Ecole Maternelle du quartier deς quinze, στο Στρασβούργο.

1994-1996: Διετέλεσε μέλος της εξεταστικής επιτροπής στις προφορικές εξετάσεις του μαθήματος Παιδαγωγικά του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών του Στρασβούργου.

1998-2003: Δίδαξε μουσική με την μέθοδο WILLEMS σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (σολφέζ , θεωρία , πιάνο ), στο Πολύμνιο Ωδείο Πατρών.

1998-1999: Δίδαξε μουσική στον παιδικό σταθμό «περνά , περνά η μέλισσα» καθώς και στο «Κέντρο Προσχολικής Εκπαίδευσης Κατερίνα Γεώρμα» στην Πάτρα

Από το 2000 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνη των ειδικών μαθημάτων «Μουσική Αγωγή» , «Ρυθμική-Κινητική Αγωγή» και «εργαστήρι μουσικών οργάνων» στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών.

Από το 2002 μέχρι και σήμερα πραγματοποιεί ημερίδες και σεμινάρια, με στόχο τη διάδοση του ανθρωπιστικού και μουσικού ιδεώδους του Edgar Willems, Μουσικού,Ψυχολόγου και Φιλοσόφου της Μουσικής.

Από τον Αύγουστο του 2005 ανήκει στη διδακτική ομάδα καθηγητών Willems με στόχο την απόκτηση του τίτλου “Diplome Didactique Superieur WILLEMS'.
 
ΣΠΟΥΔΕΣ

Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας το 1980 και μαθήματα πιάνου το 1982.

1984-1989:  Πελοποννησιακό Ωδείο Πατρών, φοίτησε στη σχολή πιάνου και υποχρεωτικών θεωρητικών
 
1989 : Απέκτησε το Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό ¨Άριστα¨

1996: Universite des Sciences Humaines de Strasbourg,  απέκτησε το Πτυχίο Μουσικολογίας Maitrise de Musicologie , με γενικό βαθμό «Λίαν Καλώς» .

1996: Centre Socio-Culturel de Neudorf, Strasbourg, παρακολούθησε μαθήματα βιολιού.

1991-1997: Conservatoire National de Strasbourg, παρακολούθησε μαθήματα Πιάνου , Μουσικής Δωματίου, Αρμονίας, Ανάλυσης , Διεύθυνσης ορχήστρας , Φωνητικής τεχνικής και Χορών μπαρόκ | 1995: Απέκτησε το Πιστοποιητικό Δεξιοτεχνίας πιάνου – Certificat instrumental de piano | 1996: Απέκτησε το Δίπλωμα Πιάνου – Medaille de Vermeil piano (Επίχρυσο Αργυρό Μετάλλιο πιάνου).

1997: Association International d’ Education Musicale WILLEMS, Παιδαγωγικό Δίπλωμα Μουσικής Εκπαίδευσης WILLEMS.

2001: Πολύμνιο Ωδείο Πατρών, Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό «Άριστα», Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό «Άριστα»

1997: Δημοτικό Ωδείο Πατρών, Παρακολούθησε μαθήματα βιολιού | 2001-2002: Παρακολούθησε μαθήματα πολίτικου λάουτου | Ωδείο Νίκος Σκαγκώτας Αθηνών, Δίπλωμα Πιάνου με «Λίαν Καλώς»

 Το 1991 συμμετείχε στο Μουσικό Διαγωνισμό Διαμερίσματος Αλσατίας – ειδικότητα πιάνο και έλαβε τιμητική διάκριση με τους επαίνους της επιτροπής

Από το 1992 είναι μέλος της Λέσχης Φίλων Κλασικής Μουσικής και από το 1995 μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Μουσικής Εκπαίδευσης WILLEMS.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

1995: Παρακολούθησε το 27ο Διεθνές Συνέδριο ΕΡΤΑ (European Piano Teachers Association), με βασικό εισηγητή τον κ. Jacques Chapuis στη Lyon, Γαλλία.

1995: Παρακολούθησε το Σεμινάριο ερμηνείας Πιάνου με εισηγήτρια την πιανίστα κ. Elsa Kolodin, στο Στρασβούργο.

1996: Παρακολούθησε το 27ο Διεθνές Συνέδριο ΕΡΤΑ (European Piano Teachers Association), με βασικό εισηγητή τον κ. Jacques Chapuis στη Salamanca, Ισπανία

1997: Παρακολούθησε την ημερίδα με θέμα «Η στάση σώματος του μουσικού» και εισηγητή τον κ. Francois Ducros, Κινησιοθεραπευτή, στο Στρασβούργο, Γαλλία .

2000: Παρακολούθησε το σεμινάριο ερμηνείας πιάνου με εισηγήτρια την πιανίστα κ. Νέλλη Σεμιτέκολο, στην Πάτρα.

2002: Παρακολούθησε το ταχύρυθμο σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού, με θέμα « Το θεατρικό παιχνίδι στην διαθεματική διαδικασία» και εισηγητή τον κ. Λάκη Κουρετζή, στην Πάτρα.

2002: Παρακολούθησε το σεμινάριο Μουσικής Εκπαίδευσης WILLEMS με θέματα «Μουσική Εκπαίδευση , Διεύθυνση χορωδίας , Αυτοσχεδιασμός, Φυσική κίνηση σώματος, Μουσικοθεραπεία» και βασικό εισηγητή τον κ. Jacques Chapuis, στη Βαρκελώνη, Ισπανία.

2003: Παρακολούθησε το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Εκπαίδευσης WILLEMS με κύριο εισηγητή τον κ. Jacques Chapuis, στη Γρανάδα, Ισπανία.

2004 και 2005: Παρακολούθησε σεμινάρια ερμηνείας πιάνου με εισηγήτριες την πιανίστα κ. Νέλλη Σεμιτέκολο και την πιανίστα κ Μερόπη Κολλάρου, στην Πάτρα.

2005: Παρακολούθησε το βιωματικό σεμινάριο με θέμα « Δημιουργικός χορός, Σύνθεση, Χορογραφία» με εισηγήτρια την κ. Μάρω Γαλάνη, Λέκτορα του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Πάτρα.

2005:  Παρακολούθησε το σεμινάριο με θέμα «Προσεγγίζουμε την Παιδική Λογοτεχνία μέσα από την Τέχνη» και εισηγητές τον κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο, Συγγραφέα και την κ. Σοφία Γιαλουράκη , Συγγραφέα, στην Αθήνα.

2005: Παρακολούθησε το σεμινάριο τελειοποίησης των καθηγητών WILLEMS (Perfectionnement des proffesseurs willemsiens) με κύριο εισηγητή τον κ. Jacques Chapuis, στη Lyon.

2005: Παρακολούθησε την ημερίδα με θέμα «Αυτοσχέδια Μουσικά Όργανα με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά» και εισηγήτρια την κ. Αποστολοπούλου Αικατερίνη, στην Πάτρα

2005: Παρακολούθησε το σεμινάριο με θέμα « Μουσειακή Αγωγή: Το παιδί στην Τέχνη» και εισηγήτρια την κ. Σοφία Γιαλουράκη, στην Πάτρα.