Ευφροσύνη Καποδίστρια

Ευφροσύνη Καποδίστρια

πιάνο

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Σε ηλικία 6 χρονών ξεκίνησε τα μαθήματα μουσικής. Το 2001 πήρε το πτυχίο του πιάνου με άριστα, στο Αλεξάνδρειο Ωδείο Θεσ/νίκης. Δυο χρόνια αργότερα, πήρε το δίπλωμα πιάνου επίσης με άριστα στην τάξη της Α. Γιαννακου, ενώ παράλληλα παρακολούθησε τα θεωρητικά μαθήματα, αρμονία, αντίστιξη, φούγκα με άριστες επιδόσεις. Από το 2007 μέχρι σήμερα, παρακολουθεί μαθήματα βιολιού στην τάξη της Π. Καραγιάννη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου, θεωρητικών και ειδικής μουσικής αγωγής με τους Δ. Τουφεξή, Γ. Χατζηνίκο, Π. Αδάμ, Μ.Kapatsinskaya, M.Tirimo,Ν. Αστρινίδη, Χ. Σαμαρά, Ρ.Cramer.
Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ πιάνου στο Κέντρο Μουσικής νέων καλλιτεχνών του Δήμου Θεσ/νικης, στη Μονή Λαζαριστών και στο Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο. Παράλληλα υπήρξε ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Return to Litany με επανειλημμένες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές όπως ο Μύλος, η Αίγλη, η Υδρόγειος, Βαλκανική Πλατεία κ.ά. Μεταξύ άλλων ηχογραφεί για το άλμπουμ του συνόλου The Window. Διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και σε άλλα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.