Έλενα Χούντα

Έλενα Χούντα

Πιάνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών.

Στη συνέχεια, φοίτησε στο Ωδείο ATHENAEUM πλάι στην Ντόρα Μπακοπούλου.

Το 1994 της απενεμήθη Δίπλωμα Πιάνου, με Άριστα και Α΄ Βραβείο και τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του ATHENAEUM.

Παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης από καθηγητές διεθνούς φήμης, όπως ο Lev Vlassenko, o Gyorgy Sebok, o Leon Fleisher και o Vladimir Krainev.

Έχει εμφανιστεί στις γνωστότερες αίθουσες των Αθηνών ( Μέγαρο Μουσικής, Θέατρο Κολλεγίου, αίθουσες «Φίλιππος Νάκας», «Παρνασσός», «Δαϊς», Αthenaeum, Ωδείο Αθηνών, Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Τράπεζα της Ελλάδος, Πολιτιστικά Κέντρα Χολαργού και Κηφισιάς, κ.ά.), καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος ( Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Χίος, Καλαμάτα, Κόρινθος, Πόρτο Χέλι).

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (ερμηνεύοντας κοντσέρτα Mozart και Rachmaninov ), με την Ορχήστρα Σύχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με το Συμφωνικό Σύνολο Βρυξελλών και με την Πειραματική Ορχήστρα Ρεθύμνου.

Το 1995 εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Conferenza Musicale Mediterranea,στη Σικελία, όπου βραβεύτηκε με υποτροφία.Συμμετείχε επίσης σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Ελβετία, στα πλαίσια του «Gyorgy Sebok Masterclass- Ernen Musikdorf».

Πολυάριθμες οι συνεργασίες της στα πλαίσια της μουσικής δωματίου, με σημαντικότερη την ίδρυση του «ELLEMIS» PIANO QUARTET το 2002. Με το «ELLEMIS», έχει ήδη ηχογραφήσει το πρώτο της CD, με έργα Brahms και Chausson, το οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία το 2004 από τη Subways Music.

Ηχογραφήσεις της έχουν μεταδοθεί πολλές φορές από το Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.

Από μικρή διακρίθηκε και για το ταλέντο της στη σύνθεση. Σε ηλικία 11 ετών εμφανίστηκε σε εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης ερμηνεύοντας δική της μουσική.

Παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης και ενορχήστρωσης από τον Βέλγο συνθέτη και αρχιμουσικό Robert Janssens.

Έργα της έχουν ερμηνευτεί από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, από το Συμφωνικό Σύνολο Βρυξελλών,από την Παιδική Χορωδία της Σχολής Μωραϊτη, από μουσικά σύνολα και γνωστούς σολίστες.

Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο «Φ. Νάκας» και συνεργάζεται με τη Σχολή Μωραϊτη έχοντας αναλάβει την επιμέλεια της Μαθητικής Ορχήστρας Λυκείου της Σχολής.