Κωνσταντίνος Αυγερινός

Κωνσταντίνος Αυγερινός

Τρομπόνι

Ο Κωνσταντίνος Αυγερινός γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Ξεκίνησε να παίζει Τρομπόνι στην αρχαιότερη μπάντα του νησιού την «Παλαιά Φιλαρμονική». Δάσκαλοι του υπήρξαν οι Ι. Αργαλιάς, Ν. Κοσκινάς, και Δ. Κάφυρης. Πήρε το Δίπλωμα του με «Άριστα παμψηφεί» και διάκριση στο Ωδείο Φ. Νάκας με καθηγητή τον Παναγιώτη Στέφο.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τους διακεκριμένους καθηγητές I. Roos, D. Wick, I. Bousfield, Ben van Dijk.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Έχει στο ενεργητικό του την Α΄ εκτέλεση στην Ελλάδα του κοντσέρτου για Τρομπόνι και ορχήστρα του Rimsky-Korsakov με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και από το 1991 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, όπου παίζει στην θέση του Κορυφαίου Α΄. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνόλου Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, του κουιντέτου Χάλκινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. και του μικτού κουιντέτου «Ένωδον».

Διδάσκει Τρομπόνι στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Επίσης έχει διδάξει Τρομπόνι επί σειρά ετών στο Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών στα Καλάβρυτα.