Γιώργος Λυγερίδης

Γιώργος Λυγερίδης

Σαξόφωνο

Γεννήθηκε το 1973 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Αποφοίτησε από την Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας στην τάξη του Daniel Gauthier και από την Ecole National de Musique de Créteil στο Παρίσι στην τάξη του George Porte.
Ξεκίνησε τις σπουδές στο σαξόφωνο και στην συνέχεια τραγούδι και ανώτερα θεωρητικά στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Έως το 1995 συμμετείχε στην Δημοτική Χορωδία του Δήμου Θεσσαλονίκης, διηύθυνε την παιδική ορχήστρα του Ι.Ν. Παναγούδας και εργάστηκε σε διάφορα ωδεία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Το 1995 φοιτάει στην τάξη του George Porte στην E.N.M. de Créteil στο Παρίσι απ’όπου και αποκτά το δίπλωμα με άριστα παμψηφεί σε σαξόφωνο και μουσική δωματίου. Ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου αυτοσχεδιασμού στην τάξη του Philippe Pannier και κλασσικού τραγουδιού με την κ.Sartova.
Συμμετείχε σε σεμινάρια με τους Cl. Delangle, A. Bornkamp, P.Portejoie.
Κέρδισε πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της Πικαρδίας.
Αποτέλεσε μέλος σε διάφορα σύνολα (Κουαρτέτο Σαξοφώνων της Αθήνας, Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων, το σύνολο 12 Σαξοφώνων του Ντόρτμουντ) καθώς και σε ομάδα σύγχρονου αυτοσχεδιασμού που έπαιξε έργα για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.
Έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία ως μέλος του Duo «Passe-partout» με την πιανίστα Ευτυχία Βενιωτά.
Είναι κάτοχος πτυχίου από την Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και διπλώματος από την Ε.Ν.Μ de Créteil (Γαλλία).
Συνδιοργάνωσε τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σαξοφώνου στο Κ.Ω.Θ. Αποτελεί έκτακτο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας της Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Σαξοφώνου της Ελλάδας και του Συνόλου Σαξοφώνων 'Sax Nouveau', ενώ συνεργάζεται με το σύνολο “Idée Fix”. Διδάσκει στα Δημοτικά ωδεία της Θεσσαλονίκης και Νεάπολης, στο Κ.Ω.Θ. και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.