Μάνος Αθανασιάδης

Μάνος Αθανασιάδης

Jazz πιάνο | Ανώτερα Θεωρητικά

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική και το πιάνο σε ηλικία έξι ετών με τον συνθέτη Γ. Κουρουπό και στη συνέχεια με τη Νίλιαν Πέρεζ και τη Μαρία Ευστρατιάδη. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (αρμονία - αντίστιξη - ενορχήστρωση) με το μαέστρο και συνθέτη Γ. Ιωαννίδη και φούγκα με το συνθέτη Ευάγγελο Κοκκόρη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Φ. Παπαδόπουλο. Σπούδασε με εσωτερική υποτροφία στο μοντέρνο τμήμα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας με τον Τάκη πατερέλη (1993-97). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου.

Το 1999 παρακολούθησε μαθήματα στο Μιλάνο με τον πιανίστα Enrico Pierranungi και αργότερα με τον Benny Green, καθώς και σεμινάρια τεχνοτροπίας μοντέρνας σύνθεσης με τον Θόδωρο Αντωνίου. Από το 1996 είναι καθηγητής jazz πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Από το 1995 συνεργάζεται με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, συμμετέχοντας σε μουσικές παραστάσεις που άφησαν το στίγμα τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας, ενώ εμφανίζεται συχνά σε διάφορα jazz σχήματα, αλλά και με το δικό του trio σε αθηναϊκά clubs. Από το 2002 συνεργάζεται με το σύνολο Cammer-ton, με εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά.) και το Σεπτέμβριο του 2007 παρουσίασαν σε δικές του ενορχηστρώσεις  για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποσπάσματα από τα Sacred concerts του Duke Ellington στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο.
Τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του album με τίτλο 'Everybody Swings' απο την Jadeomusic και την ίδια χρονιά εκδόθηκε το βιβλίο του 'Το λεξιλόγιο του jazz πιανίστα' από τις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας.