Νικόλαος Τασόπουλος

Νικόλαος Τασόπουλος

Πιάνο | Ανώτερα θεωρητικά

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, άρχισε μαθήματα Πιάνου με την Kαίτη Kόρτη-Σαραγιώτη και συνέχισε με τον Γεώργιο Θυμή, με τον οποίο πήρε δίπλωμα από το Kρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε επίσης τα πτυχία Aρμονίας (I. Δαμιανός), Aντίστιξης και Φούγκας  (K. Nικήτας).  Eλαβε μέρος σε πολλά διεθνή σεμινάρια Πιάνου στο εξωτερικό, στο Ζάλτσμπουργκ και τα περισσότερα στην Eλβετία με τον Ρομπέρτο Ζίντον.  Πήρε το πτυχίο  του Hλεκτρολόγου Mηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του A.Π.Θ..

Δίδαξε Πιάνο και Αρμονία σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας.  Είναι τακτικός καθηγητής Πιάνου στο Κ.Ω.Θ., διδάσκει Πιάνο και Αρμονία στο Ωδείο 'Φίλιππος Nάκας' και είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Δ.Ω. Άργους Ορεστικού Καστοριάς.

Έχει συγγράψει το βιβλίο Ανώτερης Θεωρίας της Mουσικής: “Aρμονία” (συνεργασία: Κ. Σιέμπης).  Επίσης τα βιβλία: Πιάνο: “Kλίμακες, Aρπισμοί, Συγχορδίες” και “Πιάνο: Σύντομη Iστορία και Xαρακτηριστικά, Mελέτη στο Σπίτι, Πεντάλ, Πρώτη Aνάγνωση, Συγκερασμός”.
 
Δίνει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες Μουσικής Δωματίου.  Ασχολείται με ερμηνείες έργων Ελλήνων Συνθετών, πολλέ φορές σε Α' εκτέλεση.  Eκπονεί άρθρα, δίνει διαλέξεις και σεμινάρια.
 
Μερικές από τις πρόσφατες δραστηριότητές του: ηχογράφηση της σονατίνας του Κ. Νικήτα, οργάνωση Διαγωνισμού με έργα Πιάνου Κατωτέρας και Μέσης Σχολής Ελλήνων Συνθετών σε συνεργασία με τα Ωδεία Συκεών και  Νεάπολης Θεσσαλονίκης, συμμετοχή στο μήνα Ελλήνων Συνθετών Κ.Ω.Θ., Ημερίδα Πιάνου στη Σχολή Μουσικής της Open Art Λάρισας, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη (Αρχαιολογικό Μουσείο), Σεμινάριο της 7ης Διεθνούς Θερινής Ιόνιας Ακαδημίας, ρεσιτάλ στο Μακεδονκό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, ρεσιτάλ στην Αλεξανδρούπολη (Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης).