Ευγενία Δέδε

Ευγενία Δέδε

Orff

Η Ευγενία Δέδε γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο σε μικρή ηλικία υπό τη διδασκαλία της κας Λήδας Ιατρίδου. Το 1988 πήρε μέρος στο διαγωνισμό J. S. Bach που διοργανώθηκε από το Αθηναϊκό Ωδείο, όπου και απέσπασε το Β’ βραβείο. Το 1997 πήρε πτυχίο πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Δικαίωμα Δεξιοτεχνίας, στο Εθνικό Ωδείο, υπό τη διδασκαλία της κας Νίνας Νικολαΐδου. Το 2003 πήρε δίπλωμα πιάνου με βαθμό Αριστα Παμψηφεί και Β’ βραβείο, στο Εθνικό Ωδείο, υπό τη διδασκαλία της κας Έλενας Μουζάλα. Επίσης είναι απόφοιτος του διετούς επαγγελματικού κύκλου (2007-2009) μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff στη Σχολή Μωραΐτη.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής με τους καθηγητές Δανάη Αποστολίδου-Gagne (2008), Barbara Haselbach (2008), Wolfgang Hartmann (2009), Polo Vallejo (2010), καθώς και στο ετήσιο διεθνές σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff που διοργανώνει το Mozarteum στο Salzburg (2009).

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει πιάνο σε παραρτήματα του Εθνικού Ωδείου, καθώς και μουσικοκινητική αγωγή (σύστημα Orff) στον παιδικό σταθμό «Γελαστό Πορτοκάλι» και σε παραρτήματα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.