Πάνος Λουμάκης

Πάνος Λουμάκης

Πιάνο - Συνοδεία Πιάνου

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΜΑΚΗΣ

Ο Πάνος Λουμάκης γεννήθηκε στη Σπάρτη. Άρχισε πιάνο σε ηλικία 8 χρόνων στο εκεί παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου. Συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης στην τάξη της Νόρας Λουκίδου.

Τον Δεκέμβριο του 1987 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρώτη Συνάντηση Νέων Μουσικών της Μεσογείου που έγινε στη Μασσαλία.

Πήρε το Δίπλωμα του με Άριστα Παμψηφεί τον Ιούνιο του 1988. Συνέχισε τις σπουδές του κοντά στην Δόμνα Ευνουχίδου και από το Σεπτέμβριο του 1989 στο Μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Ακαδημίας F. List της Βουδαπέστης στην τάξη των Drafi Kalman και Gulyas Istvan. Μελέτησε ακόμη στις τάξεις μουσικής δωματίου του διάσημου Ούγγρου συνθέτη Lang Istvan και των καθηγητών Rados Ferenc, Mihaly Andras και Devics Sandor, εμφανιζόμενος σε πληθώρα συναυλιών μουσικής δωματίου, μεταξύ άλλων και στην αίθουσα Liszt, στο σπίτι μουσείο του συνθέτη. Μελέτησε επίσης με την Τζένη Πρωτόπαπά και την Νέλλη Σεμιτέκολο.

Το Νοέμβριο του 1991 εμφανίστηκε κατόπιν διαγωνισμού ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσ/νίκης. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία. Έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στα Φεστιβάλ Ναυπλίου, Λευκάδος, Ηρακλείου, Σπάρτης κα.

Από το 1993 εργάζεται στο Ωδείο Φ. Νάκας ως δάσκαλος και συνοδός.

Στον τομέα της συνοδείας τραγουδιού έχει πλούσια πείρα λόγω της συνεργασίας του με γνωστούς τραγουδιστές και δασκάλους: Τάξη Μίσας Ικέουτση (1992-1999), Μαρίας Θωμά (από το1997), Λυδίας Αγγελοπούλου και Φραγκίσκου Βουτσίνου, Γιώργου Ζερβάνου, Μαρίας Μαρκέτου (Δημ. Ωδείο Καλαμάτας), και στις τάξεις Μελοδραματικής των Θάνου Πετράκη (1996) και Τάκη Τρούσσα (1999). Από το 2000 συνεργάζεται με την μαρίνα Κρίλοβιτς στο Ωδείο Athenaeum.

Το 1999 ανέλαβε τη μουσική διδασκαλία στο έργο του Δ. Παπαδημητρίου ' Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας' που παίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο.

Το 2001 συνεργάστηκε στο ανέβασμα της όπερας του Vivaldi 'L' Olympiade' (Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου).

Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ τραγουδιού με τους Αντώνη Κοντογεωργίου, Μαρία Θωμά, Ειρήνη Καραγιάννη (μεταξύ άλλων και στο Teatrino del Corte της Villa Reale του Μιλάνου) κα.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.