Νίκος  Ζερβόπουλος

Νίκος Ζερβόπουλος

Τούμπα - Ευφώνιο

                                          

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα.

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 10 ετών στη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος με δάσκαλο το Χρήστο Ρούτση.

Τούμπα άρχισε να μαθαίνει με καθηγητή το Νίκο Κοσκινά το 1984 στη Κέρκυρα και συνέχισε στην Αθήνα με καθηγητή τον Παναγιώτη Στέφο όπου το 1989 πήρε το δίπλωμά του από το Πινδάρειο Ωδείο Αθηνών με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Τιμητική Διάκριση και Β΄ βραβείο.

Στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους καθηγητές Francis ORVAL και James WATSON καθώς και σεμινάρια τούμπας με τους καθηγητές Irving WAGNER, Denis WICK και Roger BOBO.

Έχει ηχογραφήσει πολλές φορές για το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση καθώς και μουσική για το θέατρο.

Είμαι μέλος του Συγκροτήματος Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου και ιδρυτικό μέλος του Συγκροτήματος Χάλκινων Πνευστών Melos Brass με το οποίο είχε συνεχή παρουσία από το 1989 έως και το Φεβρουάριο του 2000 στις σπουδαιότερες Μουσικές Εκδηλώσεις και Φεστιβάλ της Ελλάδος και της Κύπρου.

Με το Melos Brass επίσης ηχογράφησε 4 CDs με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, τα οποία έχουν αποσπάσει τα πλέον ευμενή σχόλια των κριτικών.

Έχει εμφανισθεί σαν Solist με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύοντας την Sinfonia Concertante για Χάλκινα Πνευστά και Συμφωνική Ορχήστρα του HIDAS Frigyes.

Επίσης έχει εμφανισθεί σαν Solist με έργα Σύγχρονης Mουσικής σε διάφορες αίθουσες των Αθηνών ( Ιστιτούτο ΓΚΑΙΤΕ - ΜΦΜ - ΕΛΣ ) καθώς και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Από το 1989 έως το 1994 υπήρξε μόνιμο στέλεχος της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μάνου ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ και της Αθηναϊκής Φιλαρμονίας καθώς και έκτακτος συνεργάτης των Συμφωνικών Ορχηστρών της ΕΡΑ και της ΚΟΑ.

Από το 1994 είναι Κορυφαίος Μουσικός της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής.

Είμαι καθηγητής Τούμπας από το 1989 στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας, στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.