Σπύρος Γκεζερλής

Σπύρος Γκεζερλής

Πιάνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 1982 στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη της Καίτης Χασιώτη και αποφοίτησε παίρνοντας Δίπλωμα πιάνου με 'Άριστα παμψηφεί και βραβείο'.

Συνέχισε τις σπουδές του παρακολουθώντας master class με τους διάσημους πιανίστες Γιάννη Βακαρέλλη, Chantal Stigliani, Teodor Pereskivesko, Sergei Michaelian, και Lev. Vlassenko.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του με τον καθηγητή της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας Τσαϊκόφσκι του Κίεβου Prof. Valeri Sagaidatchny.

Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ καθώς και με σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στην Κύπρο και έχει ηχογραφήσει για την Κυπριακή ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει έργα κλασικών ρομαντικών και σύγχρονων συνθετών.

Στα πλαίσια πολιτιστικών διοργανώσεων παρουσίασε έργα του καθώς και άλλων Ελλήνων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση ενώ έχει κάνει μεταγραφές και ενορχηστρώσεις έργων του Μάνου Χατζιδάκι για μικρό σύνολο οργάνων τα οποία και παρουσίασε σε μουσικές σκηνές (Αλέκτον, Φωνές κλπ.).

Διδάσκει από το 1992 και τελειόφοιτοι μαθητές του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς αποσπώντας πρώτα βραβεία.

Έχει επιμεληθεί τα βαλς Chopin και Sonatines Album για λογαριασμό των μουσικών εκδόσεων Φίλιππος Νάκας.

Στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας διδάσκει από τον Σεπτέμβριο του 2002.