Ελίνα Μπουτιέρη

Ελίνα Μπουτιέρη

Πιάνο | Συνοδεία πιάνου

Η Ελίνα Μπουτιέρη γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Μαθήτρια της Ναταλίας Μιχαηλίδου στο Ωδείο «Ν. Σκαλκώτας», έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Ανώτερων Θεωρητικών στο Ωδείο «Ραϋμόνδη» δίπλα στον Ευάγγελο Κοκκόρη και πήρε το Πτυχίο Αρμονίας με Άριστα.

Σε νεαρότατη ήδη ηλικία βραβεύθηκε ως εξαιρετικό ταλέντο με υποτροφία του Trinity College της Oξφόρδης, ενώ συμμετείχε σε ηχογραφήσεις και εκπομπές για την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Το 1996 έγινε δεκτή στην Ecole Normale de Musique de Paris, στις τάξεις των Jacques Lagarde στο πιάνο και Nina Patarcec στη Μουσική Δωματίου και έλαβε, αντίστοιχα, τα Diplôme D’ Enseignement και Diplôme Supérieur de Musique de Chambre. Φοίτησε στο Conservatoire Municipal “Gabriel Fauré” με καθηγητή τον Stephen Paulello όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με Α’ Βραβείο παμψηφεί με τα συγχαρητήρια της κριτικής επιτροπής (Premier Prix de la Ville de Paris) στο Πιάνο και τη Μουσική Δωματίου. Επίσης, έχει μαθητεύσει κοντά στους David Lively, Δημήτρη Σαρόγλου, Christian Crenne, Christine Marchais, Didier Matry και Devy Erlih και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Alicia de Larocha, Radu Lupu, Ντόρα Μπακοπούλου.

Κατά την πενταετή (1996-2001) παραμονή της στη Γαλλία δίδαξε στα Conservatoires των Δήμων Paris, Sevran καθώς και στις κρατικές σχολές των Ville d’ Avray, Montreuil, Torcy, Nanterre.

Όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου σε Γαλλία και Ελλάδα και στα Φεστιβάλ Sevran, Reuil Malmaison και Σύμης.

Συνεργάστηκε με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και εμφανίστηκε στις αίθουσες «Παρνασσός», «Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας», «Athenaeum» καθώς και σε Δημοτικά πνευματικά κέντρα.

Είναι συχνά προσκεκλημένη ως μέλος επιτροπής σε πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις και διδάσκει στα ωδεία Ηχομορφές και Φίλιππος Νάκας.