Αθηνά Τσολάκου

Αθηνά Τσολάκου

Μονωδία

 

Η Αθηνά Τσολάκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μονωδία στο Ωδείο Αθηνών με υποτροφία στην τάξη τραγουδιού της Ηρούς Πάλλη.

Συμμετείχε σε σεμινάρια των Λ. Άλβα, Ιλ. Κοτρουμπάς, Κ. Πασχάλη, V. Des Los Angeles που διοργανώθηκαν από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο «Athenaeum» καθώς και σε διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού.

Το 1993 παρακολούθησε τα μαθήματα του Εργαστηρίου Υποκριτικής Τέχνης για το θέατρο και την Όπερα του αμφιθεάτρου του Σ. Ευαγγελάτου.

Συνέχισε τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής).

Συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την ΕΡΤ σε διάφορες εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Παρακολούθησε σεμινάρια Μουσικής προπαιδείας των Μαρίας Κυνηγού-Φλάμπουρα, Δ. Ματθαιοπούλου, Ν. Πατσαντζόπουλου καθώς επίσης και τα συστήματα μουσικής προπαιδείας της Yamaha.

Στα πλαίσια προγράμματος Δια Βίου Μάθησης παρακολούθησε σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και σεμινάρια εκμάθησης διδασκαλίας των νέων βιβλίων για την Α’ και Β’ Δημοτικού, τα οποία διοργανώθηκαν από την Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ), της οποίας η Α. Τσολάκου είναι ενεργό μέλος.

Έχει δώσει ρεσιτάλ είτε ως σολίστ είτε με σύνολα σε αίθουσες όπως: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Ινστιτούτο Γκαίτε, Μέγαρο Μουσικής.

Συνεργάστηκε για δύο χρόνια με το Κανάλι 1 του Πειραιά έχοντας την παραγωγή και την επιμέλεια της κλασικής μουσικής του προγράμματος.

Εργάστηκε επί πενταετία στην Πρωτοβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση.

Επί εικοσαετία διδάσκει μονωδία στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» στην Αθήνα και στην Πάτρα και στο Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας, όπου εκτός από μονωδία διδάσκει Μουσική Προπαιδεία. Δίδαξε επίσης στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου.