Οι 23 μικροί συνθέτες του Ωδείου μάς έκαναν περήφανους (Junior Original Concert 2017)

Οι 23 μικροί συνθέτες του Ωδείου μάς έκαναν περήφανους (Junior Original Concert 2017)

06/02/2017

Για 4η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, υποδεχθήκαμε με περηφάνια στη σκηνή της κατάμεστης Αίθουσας Συναυλιών Φίλιππος Νάκας 23 μικρούς συνθέτες που έπαιξαν προσωπικές τους συνθέσεις. 
Οι μικροί συνθέτες, ηλικίας από 7 έως 10 ετών, παρακολουθούν τα συστήματα της Yamaha στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Μέρος της φιλοσοφίας των εκπαιδευτικών συστημάτων της Yamaha είναι οι σπουδαστές, εκτός από τις στέρεες μουσικές γνώσεις που αποκτούν, να μπορούν να εκφράζουν τη δημιουργικότητα και τα συναισθήματά τους συνθέτοντας τα δικά τους έργα. Η εισαγωγή στα πρώτα στάδια της σύνθεσης είναι άλλωστε μέρος των μαθημάτων που παρακολουθούν στο Ωδείο. 
Με το σκεπτικό αυτό, οι μικροί μας συνθέτες είχαν δουλέψει εντατικά τις δικές τους συνθέσεις, με τις καθηγήτριές τους, Ντόρα Καλλιγά, Μαρίνα Γύρα και Έφη Γκανά, ώστε να τις παρουσιάσουν στο κοινό. 
Η σκηνή της Αίθουσας Συναυλιών Φίλιππος Νάκας γέμισε από όμορφες μελωδίες και χαρούμενους μικρούς συνθέτες - μουσικούς, που είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται, εισπράττοντας βροντερά χειροκροτήματα. 
 Μετά το τέλος της συναυλίας τους, οι μικροί συνθέτες πήραν ειδικούς επαίνους και το αναμνηστικό βιβλίο με τις συνθέσεις τους.
 
Παρουσιάστρια της βραδιάς, η υπεύθυνη καθηγήτρια των συστημάτων Robbie-Teddy του Ωδείου, Νανά Κριεκούκη.

Αποκορύφωμα της βραδιάς, η στιγμή που ο μικρός συνθέτης Φώτης Κετσετζής κλήθηκε στη σκηνή για να αυτοσχεδιάσει πάνω σε ένα άγνωστο σ' αυτόν μοτίβο και να δημιουργήσει εκείνη τη στιγμή μία σύνθεση. Ο αυτοσχεδιασμός του άφησε άφωνο το κοινό της αίθουσας με την αρτιότητά του, αλλά εξίσου εντυπωσίασε και το έργο του "Ο τρελός κουρέας" και το ειδικό video animation που είχε δημιουργήσει μόνος του και προβαλλόταν στην οθόνη της αίθουσας συναυλιών κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του. Με το έργο αυτό ο Φώτης επελέγη από τη Yamaha Music Europe για να εμφανιστεί μαζί με άλλους μικρούς συνθέτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο European Junior Original Concert στις 11 Φεβρουαρίου στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!


Ποιοι είναι οι μικροί μας συνθέτες (με τη σειρά που εμφανίστηκαν): 


Νίκος Σταμάτης, Αναστασία Καρπαθάκη, Λήδα Ιωαννίδου, Ηλέκτρα Πλαγιανάκου,  Μάξιμος Βούτος, Ιωάννα Κασιμάτη,  Χάρης Αντύπας,  Ευγενία Κυριακοπούλου, Δήμητρα Αλευροπούλου,  Άγγελος Μωρίκης, Βασιλική - Δανάη Τουμπέκη,  Νικόλαος - Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Φωτεινή Τσάλμα,  Βίκη Ράπτη, Λένα Καραλή, Γιώργος Χατζηγιαννέλης, Φίλιππος Οικονόμου, Μυρτώ Παπαδοπούλου,  Χριστίνα - Αγάπη Τσίγκα, Ελένη Αλευροπούλου,  Μάρκος Αίσωπος, Νίκος Γιούλος, Φώτης ΚετσετζήςΚάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το φωτογραφικό υλικό από το Junior Original Concert 2017